Rabu, 05 November 2014

Biografi Singkat Presiden dan Wakil Presiden Pertama Indonesia

Ir. Soekarno

Présidén kahiji Republik Indonésia, Soekarno anu dawam digeroan Bung Karno, lahir di Blitar, Jawa Wétan, 6 Juni 1901 sarta maot di Jakarta, 21 Juni 1970. Bapana ngaranna Raden Soekemi Sosrodihardjo sarta indungna Ida Ayu Nyoman Rai. Sawaktu hirupna, anjeunna miboga tilu pamajikan sarta dikaruniai dalapan anak. Ti pamajikan Fatmawati miboga anak Guntur, Megawati, Rachmawati, Sukmawati sarta Guruh. Ti pamajikan Hartini miboga Taufan sarta Bayu, sedengkeun ti pamajikan Ratna Sari Dewi, wanoja turunan Jepang ngaranna pituin Naoko Nemoto miboga anak Kartika..
Mangsa leutik Soekarno ngan sawatara warsih hirup babarengan kolotna di Blitar. Sawaktu SD nepi ka tamat, anjeunna cicing di Surabaya, indekos di imah Haji Oemar Said Tokroaminoto, pulitisi kawakan pangadeg Syarikat Islam. Saterusna nuluykeun sakola di HBS (Hoogere Burger School). Waktu diajar di HBS éta, Soekarno geus menggembleng jiwa nasionalismenya. Saucul lulus HBS warsih 1920, pindah ka Bandung sarta melanjut ka THS (Technische Hoogeschool atawa sakola Tekhnik Luhur anu ayeuna jadi ITB). Manéhna junun ngahontal gelar "Ir" dina 25 Méi 1926.
Saterusna, anjeunna ngarumuskeun ajaran Marhaenisme sarta ngadegkeun PNI (Partéi Nasional lndonesia) dina 4 Juli 1927, jeung tujuan Indonésia Merdika. Balukarna, Walanda, ngasupkeunana ka panjara Sukamiskin, Bandung dina 29 Désémber 1929. Dalapan bulan saterusna anyar disidangkan. Dina pembelaannya dijudulan Indonésia Menggugat, anjeunna némbongkeun kemurtadan Walanda, bangsa anu ngaku leuwih maju éta.
Pembelaannya éta nyieun Walanda beuki ambek. Ku kituna dina Juli 1930, PNI ogé dibubarkan. Sanggeus leupas dina warsih 1931, Soekarno ngagabung jeung Partindo sarta sakaligus mingpinna. Balukarna, anjeunna ditéwak deui Walanda sarta dipiceun ka Ende, Flores, warsih 1933. Opat warsih saterusna dipindahkan ka Bengkulu.
Sanggeus ngaliwatan perjuangan anu cukup panjang, Bung Karno sarta Bung Hatta memproklamasikan kamerdikaan RI dina 17 Agustus 1945. Dina sidang BPUPKI tanggal 1 Juni 1945, Ir.Soekarno mengemukakan alpukah ngeunaan dasar nagara anu disebutna Pancasila. Tanggal 17 Agustus 1945, Ir Soekarno sarta Drs. Mohammad Hatta memproklamasikan kamerdikaan Indonésia. Dina sidang PPKI, 18 Agustus 1945 Ir.Soekarno terpilih sacara aklamasi minangka Présidén Republik Indonésia anu kahiji.
Saméméhna, anjeunna ogé junun ngarumuskeun Pancasila anu saterusna jadi dasar (idéologi) Nagara Kahijian Republik Indonésia. Anjeunna narékahan mempersatukan nusantara. Komo Soekarno usaha menghimpun bangsa-bangsa di Asia, Afrika, sarta Amérika Latin jeung Konférénsi Asia Afrika di Bandung dina 1955 anu saterusna ngembang jadi Gerakan Non Blok.
Pemberontakan G-30-S/PKI ngababarkeun krisis pulitik hébat anu ngabalukarkeun tampikan MPR luhur pertanggungjawabannya. Sabalikna MPR mengangkat Soeharto minangka Pajabat Présidén. Kaséhatanana terus memburuk, anu dina poé Minggu, 21 Juni 1970 manéhna maot di RSPAD. Manéhna disemayamkan di Wisma Yaso, Jakarta sarta dimakamkan di Blitar, Jatim di deukeut astana ibundanya, Ida Ayu Nyoman Rai. Pamaréntah menganugerahkannya minangka "Pahlawan Proklamasi".


MOHAMMAD HASTTA
 

Mohammad Hatta | nyaéta pahlawan Indonésia. Dilahirkan di Bukittinggi dina 12 Agustus 1902. Waktu lahir beliua dibéré ngaran Mohammad Ahtar sarta dawam digeroan Atta. Bapana ngaranna Mohammad Jamil sarta indungna ngaranna Siti Saleha anu asalna ti golongan padagang. Di wayah leutik, Bung Hatta bersekolah dasar di Bukittinggi anu awalna ditempuh sacara privat. Sanggeus éta anjeunna bersekolah di ELS (Europeesche Lagere School), Padang. Kelas 5 nepi ka 7 Bung Hatta tempuh di MULO (Meer Iutgebreid Lager Inderwijs) nepi ka warsih 1917.
Bung Hatta pohara aktip dina ngalaksanakeun pancénna minangka bendahara di hiji perkumpulan nonoman Sumatera di Padang. Anu ngaranna, Jong Sumatranen Bond. Tapi, sajaba aktip dina pergerakan wewengkon, manéhna ogé mikiran penderitaan rahayat alatan pangjajahan.
Anjeunna kungsi menempuh élmu di Handles Hogeschool sarta Economische Hogeschool di Rotredam, Walanda. Di ditu, anjeunna meiliki kitu loba réncang. Di warsih 1926 Bung Hatta terpilih jadi pupuhu Indoneschie Vereniging (organisasi pulitik) nepi ka warsih 1930. Bung Hatta pohara mementingka kamerdikaan Indonésia, kalawan ngawanohkeun perjuangan Indonésia di Éropa. Di warsih 1926, manéhna ngawakilan Indonésia pikeun Kongrés Démokrasi Internasional di Perancis. Waktu éta, anjeunna junun meyakinkan kongrés pikeun mempergunakan kecap “Indonésia” sarta lain “Hindia Walanda”. Di Belgia, anjeunna ngécéskeun kaayaan rahayat Indonésia alatan Walanda.
Dina perjuangannya, Bung Hatta kungsi ngalaman pembuangan ka Digul sarta Banda Neira. Sanggeus Perang Pasifik peupeus anjeunna dipulangkeun ka Jawa. Pamaréntah Hindia Belanda-pun peupeus, sarta Jepang baris ngawasa. Indonésia dihandap pamaréntahan Jepang ogé diperlakukan telenges. Bung Hatta ngabacakeun hiji biantara ngeunaan cita-cita kamerdikaan Indonésia di lapang Ikada (Monas) dina 8 Désémber 1942. Jepang mengangkat Bung Hatta sarta 3 Inohong Nasional séjénna pikeun mingpin Potera (Puseur Tanaga Rahayat) anu didirikan ku Jepang. Anjeunna ogé mangrupa anggota BPUPKI sarta wawakil pupuhu PPKI anu duanana dijieun ku Jepang pikeun persiapan kamerdikaan Indonésia.
Dina tanggal 17 Agustus warsih 1945 Bung Hatta babarengan Soekarno ngabacakeun teks proklamasi kamerdikaan Indonésia di Pegangsaan Wétan 56. Siti Rahmiati nyaéta pamajikan Bung Hatta, yangdinikahi dina tanggal 18 Nopémber 1945 sarta nampa tilu urang anak. Konfrensi Méja Bundar, delegasi Indonésia dipupuhuan ku Bung Hatta sarta diayakeun di Den Haag dina warsih 1949. Anjeunna mangrupa perdana menteri dina awalna, tapi saprak warsih 1950 anjeunna mangrupa wawakil présidén kahiji Nagara Kahijian Republik Indonésia. Anjeunna ogé pohara aktip mikeun perhatian dina koperasi, ku kituna laun laun koperasi tumuwuh. Bung Hatta diangkat jadi Bapa Koperasi Nasional. Dina tanggal 15 Agustus 1972 Bung Hatta narima Béntang Republik Indonésia Kelas I di Karaton Merdika. Anjeunna maot dina poé Jum’at, 14 Maret 1980 alatan gering.

0 Responses to “Biografi Singkat Presiden dan Wakil Presiden Pertama Indonesia”

Poskan Komentar

Sponsored by Jobs