Kamis, 12 September 2013

Contoh Drama Bahasa Sunda 5 Orang Perempuan

Naskah Drama pikeun 5 Awéwé

Judul: Beasiswa
Pamaén: Pho => inohong utama,
Shill => inohong utama,
Yol => adi téré Shill,
Bi Nin => padagang kantin sakola,
Ibu Wen => wali kelas Shill sarta Pho

Naskah:
Hiji soré di usum panas, Yol keur lalajo télévisi di imahna. Umurna meureun masih 14 warsih, tapi Yol pohara resep lalajo warta di tv. Ujug-ujug panto imahna diketuk.
TOK!! TOK!!

Shill: Assalamu ‘alaikum. Yol, mba balik!
Yol: Iya, mba! Bentar!
Yol muka panto imahna anu dikonci ti dina.
Yol: Wa ‘alaikum salam. Balik manéhna bet soré, Mba?
Shill: (bari muka sapatu sakola) Iya, tadi aya pancén praktek. Ibu tacan balik de?
Yol: Tacan.
Shill leumpang asup ka dina imah.
Yol: Éh, iya! Mba, tadi dapet surat ti pak pos.
Shill: (ngalieuk) Surat naon? Mana suratna?
Yol: Teu tau. Yeuh! (mikeun amplop surat dina Shill)
Shill geura-giru muka surat éta. Manéhna macana.
Shill: (ceuceuleuweungan) WAAAAAAAAAAAAH!!!!!
Yol: (masangkeun beungeut heran) naha mba?
Shill: Mba bakal dapet beasiswa, Yol! YUHUUUUU!!!
Yol: Beasiswa?
Shill henteu némbalan patarosan adina. Manéhna langsung lumpat nuju kamar kalawan rasa riang.
Isuk poéna, di kantin ramai pisan. Lolobana ti para siswa keur ngomongkeun ngeunaan beasiswa anu dirumorkan éta. Salah sahiji méja di ditu, aya Pho anu keur dahar bakwan. Manéhna kasampak pohara ngarasakeun bakwan terlezat jieunan Bi Nin.
Bi Nin anu saprak tadi ngimeutan langganan satiana éta, pamustunganana menghampiri Pho. Bi Nin ogé hayang ngajak ngomong Pho, alatan ngan anak éta anu teu ngoméntaran soal beasiswa.
Bi Nin: Mangannya sing alon-alon, Nduk!
Pho: (melong Bi Nin anu geus diuk di gigireun / sabeulahna) Ngomong naon da, Bi? Enyong ora ngarti!
Bi Nin: Owalaaah! Teu ngerti bet enya, balesnya paké basa Jawa. Manéh ieu kumaha toh?!
Pho: Enya, kuring pan ngan bisa éta doank!
Bi Nin: Yo wis, ora opo-opo. Manéh teu ngomongin soal beasiswa éta, Pho?
Pho: Males ah, Bi. Kuring leuheung dahar bakwan Bi Nin hahaha…
Bi Nin: Weleh… yo wis lah. Karepmu dewek.
Pho ngarasakeun deui bakwannya.
Pho: Bi, kuring dibéré bonus deui donk! Pan kuring langganan satia bakwan bi Key. Mangsa teu aya bonusnya.
Bi Nin: Iya, ntar balik sakola bibi kaasih. Baruk iya, lamun misalkan manéh dapet surat éta, manéh daék cokot beasiswanya teu?
Pho: Enya elaah. Kuring teu bakal dapet, Bi. Lagian beasiswa éta pan buat jalma-jalma pinter. Lamun kuring? Rangking 10 badag waé teu dapet.
Bi Nin: Owalaaah… Manéh teu denger wartana enya?
Pho: Warta naon?
Bi Nin: Peserta anu bakal dibéré surat beasiswa éta, dipilih sacara awut. Teu paduli, manéhna pinter atawa teu. Jadi, bisa waé dewi keberuntungan aya di pihak manéh, Pho.
Pho: Hmmmm… bener ogé da! Emang saban kelas, aya sabaraha jelema bi anu dapet surat éta?
Bi Nin: Ngan 10 jelema. Tapi éta masih di uji deui. Lamun salila dua semester, peunteun rata-rata kabéh palajaran ngalaman kanaékan, manéhna dapet beasiswa tahap kahiji.
Pho: Tahap kahiji?
Bi Nin: Aya tilu tahap di program beasiswa ieu. Tahap kahiji, beasiswa pikeun naék ka kelas dua. Tahap kadua, beasiswa pikeun naék ka kelas tilu. Tahap katilu, enya buat manéh kuliah.
Pho: Wah, GÉLO!! Ngeunah pisan anu dapet beasiswa ti tahap kahiji sampe katilu.
Bi Nin: Enya, écés lah! Tapi, beasiswa di tahap katilu ngan sampe semester ka tilu. Saterusna, manéh sorangan anu bayar.
Pho: Ah, tapi mustahil kuring bisa dapet bi. Bi Key pan weruh, kuring mindeng apes.
Bi Nin: Iya ogé da! Éh tapi, lamun manéh dapet surat éta, manéh ulah ngomong saha-saha enya.
Pho: Emang naha?
Bi Nin: Ieu persaingan sengit. Lamun aya anu weruh, bisa aya oknum-oknum anu bangor.
Pho: Enya ilah, lebay amat! Enya udah, ieu kuring daék bayar bakwannya. 1 bakwan gope, jadi kabéhanana…
Bi Nin: 2000 waé! Anu sarébu deui bonus!
Pho: Yaah! Ntar balik sakola, kuring teu dapet bonus donk!
Bi Nin: Dapet! Udah tenang waé!
Pho: Asiiiiiiik!
Shill poé ieu ngarasa pohara gumbira. Manéhna henteu percaya meunangkeun surat beasiswa éta. Manéhna baris éstuning-éstuning diajar pikeun meunangkeun beasiswa éta.
Di rohang kelas…
Ibu Wen: Barudak, isukan olahraga di lapang Sanca. Ibu hayang, isukan maranéh bawa bekel sorangan. Alatan di ditu harga kadaharan sarta inuman mahal. Ulah poho bawa enya!
Murid2: IYA BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
Bel sakola ogé berbunyi…
TEEEEEEEEEEEET!!!!
Kabéh siswa leumpang kaluar kelas, kitu ogé Shill sarta Ibu Wen.
Ibu Wen: Shill, réngsé jajan manéh ka kantor ibu enya. Ibu perlu bantuan manéh buat ngoreksi ulangan kelas sabelas.
Shill: Baruk iya, Bu.
Pho anu masih aya di jero kelas, ngahuleng soal beasiswa anu diomongkeunana kamari babarengan Bi Key. Manéhna geremet, saha anu baris junun meunangkeun beasiswa éta. Samentara Pho ngahuleng, Shill indit ka kantor Ibu Wen.
Ibu Wen nyaéta wali kelas Pho sarta Shill. Ibu Wen mikaresep Shill ti muridnya anu séjén, alatan Shill jawara kelas sarta siswi anu milampah alus.
Di kantor Ibu Wen…
Shill: Assalamu ‘alaikum, Bu.
Ibu Wen: Wa ‘alaikum salam. Shill, asup asup.
Shill: Iya, Bu.
Shill asup sarta diuk di korsi anu tempatna di hareup méja Ibu Wen.
Ibu Wen: Shill, engké tulung manéh taro kertas ulangan ieu di kelas 11 IPA 1. Kabéhanana udah ibu koréksi.
Shill: Loh? Lainna tadi, ibu titah kuring buat bantu koréksi enya?
Ibu Wen: Iya, tapi kabéh udah réngsé. Ibu daék tanya, naon manéh dapet surat beasiswa éta?
Shill: Mmmh… iya, Bu.
Ibu Wen: Lamun aya anu tanya, naon manéh dapet surat éta atawa teu, ulah manéh jawab. Ngomong waé kalawan antaré, manéh teu dapet surat éta.
Shill: Loh, emang naha bu?
Ibu Wen: Ieu persaingan sengit. Lamun nepi ka aya anu tau, manéh bisa langsung éléh waktu éta ogé. Di perlombaan ieu, loba anu curang Shill. Ibu teu daék, manéh éléh ku cara sagampang éta. Lamun manéh éléh, éta alatan manéh anu gagal ngabéla diri. Meureun ieu kasampak teu adil, tapi sakola urang geus kadaptar di perlombaan ieu ti 5 warsih anu tuluy. Jadi, daék teu daék urang kudu tarima. Manéh mengerti?
Shill: Iya bu, kuring ngerti.
Di rohang kelas, Pho masih ngahuleng soal beasiswa éta.
Pho: Gue bisa dapet teu enya? Lamun bisa, lumayan pisan pan. Gemi duit sabaraha loba tuh? Mmmh… tapi mangsa iya sacara awut? Teu adil donk? Enya ilaaah! Naha gue jadi lieur kieu enya.
Shill asup kelas.
Shill: Pho, manéh teu jajan?
Pho: Teu, Shill. Éh iya, lu berminat teu dapet beasiswa tilu tahap éta?
Shill: Iya lah! Saha anu teu berminat. Emang naha? Lu teu dapet enya?
Pho: Teu! Lagian gue pan teu sepinter lu. Lu pasti dapet. Enya pan?
Shill: Teu, Pho. Gue teu dapet.
Pho: Wah nyaah pisan! Lu pan pinter. Tapi, emang sacara awut da!
Shill: Iya, sacara awut pemilihannya. Éh, gue laper yeuh! Ka kantin yuk! Beuli bakwan!
Pho: Gue deui puasa Senén Kemis.
Shill: Baruk enya udah. Gue ka kantin tiheula enya. Daah!
Minggu isuk-isuk, aktivitas para pagawé sarta barudak sakola libur. Tapi, Pho malahan kudu digawé teuas di hiji kedai kadaharan Oishi. Waktu éta, kedai kadaharan Oishi tacan ngabogaan nu datang anu ramai, jadi pikeun ngeusian wayah senggang Pho diajar di tempat gawé manéhna.
Hiji jalma datang menghampiri Pho.
Figuran: Aya surat buat Pho ti pak pos!
Pho melong saurang awéwé anu leuwih luhur tina. Manéhna geura-giru nyokot amplop bodas anu beuneur surat éta.
Pho molotot. Surat éta, nyaéta surat beasiswa. Tétéla, Bi Key bener. Dewi keberuntungan keur berpihak dinana.
Aroma persaingan geus di mimiti. Pho mimiti getol diajar saban poé. Sanajan manéhna lain anak pangsingerna di kelas, tapi Pho yakin manéhna bisa bisa beasiswa éta.
Pho diajar di saban aya kasempetan. Di sakola, di imah, komo di tempat damelna. Henteu ngan Pho, Shill sarta siswa anu séjén ogé diajar kitu getol nepi ka maranéhanana bisa meunangkeun beasiswa éta.
Sarta wayah terus berlalu.
Ujian ahir semester kadua, geus réngsé. Kiwari ngan nungguan émbaran saha diantara para peserta anu junun meunangkeun beasiswa ti pausahaan Sutra Asih
.
Tapi saméméh upacara émbaran lumangsung, Shill menelepon adina, Yol.
Shill: Yol, hallo!
Yol: Iya mba. Aya naon?
Shill: Doain mba enya, kajeun dapet beasiswa.
Yol: Iya mba, ieu kuring deui berdoa sarua Alloh
Shill: Makasih enya dek…
Teu lila saterusna, bel pikeun mitembeyan upacara berbunyi. Kabéh siswa ngajajar di lapang pikeun mitembeyan upacara. Sarta anu pang diengké ti upacara ieu téh, émbaran baris saha téa anu meunangkeun beasiswa éta.
Ibu Wen: Barudak harap cicing. Poé ieu, ibu baris ngabacakeun saha ti réncang-réncang maranéh anu meunang beasiswa taunan ti pausahaan Sutra Asih.
(Pho sarta Shill menggenggam kadua leungeunnya di harigu berdoa dina haté.)
Ibu Wen: Shilla Onseven Maharani
Sora riuh keprok membahana lapang. Shill maju sarta narima pin husus beasiswa ti Ibu Wen.
Ibu Wen: Phosya Wungu Violeta
Pho: Yuhuuuu!!
Pho leumpang maju sarta kalawan senyuman narima pin husus beasiswa éta.
Tuluy Ibu Wen, ngagero ngaran barudak anu séjén.
Shill sarta Pho ngarasa pohara gumbira. Maranéhanana geus nungguan kado ieu saprak lila.
Ibu Wen: Mangga. Hatur nuhun luhur kabéh murid anu geus giat diajar demi meunangkeun beasiswa ieu. Muga ieu bisa terus memacu maranéh pikeun terus berprestasi. Luyu kalawan eusi surat béja, para siswa ieu baris meunangkeun beasiswa pikeun waragad dua semester ka hareup di kelas 11.
Para siswa balik bertepuk leungeun.
Shill sarta Pho maranéhanana duaan ngarasa pohara bagja narima beasiswa ieu. Tapi, kabéh tacan réngsé. Shill, Pho, sarta siswa anu séjén kudu terus giat diajar ambéh bisa meunangkeun beasiswa tahap kadua sarta katilu.
Naha maranéhanana duaan bisa meunangkeun beasiswa tahap kadua sarta tahap katilu? Kumaha caritana? Tunggu drama kami saterusna.

0 Responses to “Contoh Drama Bahasa Sunda 5 Orang Perempuan”

Poskan Komentar

Sponsored by Jobs